Kultursti

Foto: Thomas Nilsen

Foto: Thomas Nilsen

Kulturstien på ca. 3 km rundt Berg Fengsel utenfor Tønsberg ble åpnet fredag 8. mai 2015. I et variert terreng leder denne kulturstien deg gjennom kulturlandskapet rundt Berg Fengsel, tidligere Berg interneringsleir (1942-45). Turen er blant annet beskrevet i UT.no.

Kart og informasjon: Bergstien Norsk og Bergstien English.

En flott kultursti som blir en del av Grevestien. Med 13 informasjonstavler underveis om Berg under krigen, er det mer enn natur å oppleve mens du går. Her er deler av det gamle jernbanesporet bevart til minne om jødene som ble jaget inn i togvognene i november 1942, før de ble transportert videre til dødsleiren Auschwitz. Stien begynner ved parkeringen utenfor Berg fengsel like ved minnesmerket. På turen rundt leiren kan du treffe på rådyr og oppleve fuglelivet i et kulturlandskap med mye historie.

Kulturstien rundt Berg er en integrert del av Grevestien som starter ved Tønsberg brygge. Derfra kan du vandre flere mil i ulike typer kulturlandskap med spor av menneskelig aktivitet tilbake til oldtiden. Ta på deg turskoene og kom deg ut!

Se her for flere kulturstier i Tønsberg kommune.

Foto: Thomas Nilsen

Foto: Thomas Nilsen

Foto: Thomas Nilsen

Foto: Thomas Nilsen